Interview: Kunch Sosa

Roiyaru is naast kleding ook een platform om muziek, film en andere cultuur te ontdekken. Voor dit interview spraken we met Kunch Sosa. Hij is bekend als rapper en je kunt hem onder anderen kennen van Flansosa en Slenterprise. Hij nodigde ons uit bij hem thuis in Utrecht. 

We vroegen je een plek uit te kiezen voor dit interview en je nodigde ons uit bij jou thuis. Wat betekent deze plek voor je?

Kunch: Ik ben hier begonnen met muziek maken. Vroeger gebruikte ik een microfoon van de Playstation maar hier hadden ze een echte microfoon en daarmee heb ik m’n eerste tunes gemaakt. Ik heb hier ook m’n eerste clip ook opgenomen (Johnny Dang) en later ook een clip geschoten met Rarri Jackson. Hier is het dus eigenlijk een soort van begonnen.

We zijn nu in Utrecht. Kom je hier ook vandaan?

Ik ben in Tilburg geboren toen heb ik een jaar in Oisterwijk gewoond en uiteindelijk via Middelburg (vijf jaar) op m’n 6e in Zeist gaan wonen. Dat ligt natuurlijk naast Utrecht dus eigenlijk was ik hier altijd al. Al mijn vrienden woonden hier en ik skate ook altijd hier. Het is ook chill dat het in het midden van het land is, je bent overal snel. Het is ook een grote stad maar niet zo druk als Amsterdam of Rotterdam, ik kom hier echt tot rust.

Heb je een favoriete line van jezelf?

De uitspraak: LimeWire personality. 

Jou aankomende project heeft dezelfde naam, wat kunnen we daar van verwachten?

Het is een tape, en hij is al af. Het is eigenlijk een soort verzameling van tunes die ik het afgelopen half jaar heb gemaakt. Ik heb nog nooit een eigen project gedropt, wel eens gemaakt maar nooit gereleaset. Ik vond dat het daar tijd voor was.  

Inspiratie achter het project?

Ik heb een depressieve periode achter de rug, en daardoor had ik het idee dat ik vol zat met virussen. Vroeger kreeg je natuurlijk veel virussen door het gebruik van LimeWire dus vandaar dat ik met naam ‘LimeWire personality’ ben gekomen.

Heb je nog een klassieker vanuit de LimeWire tijd die je ons wil meegeven?

Sowieso Souljah Boy! Hij is nog steeds hard maar mensen beseffen het helaas niet.

Wat is het gevoel waarmee je de studio instapt?

Meestal ga ik naar Flans, gewoon in zijn kamer chillen. Dan begint hij een beat te tikken en dan voel ik dat. Later ben ik wel wat meer tunes gaan proberen te maken die bij elkaar passen en de hele boodschap beter over te brengen, ook met een specifieke volgorde. 

Je vertelde al over (Lil) Flans. Als Flansosa hebben jullie nu twee tapes uitgebracht. Hoe kwamen jullie samen?

Een clipmaker van mij, Pjotr Meerding, had Flans eerst geconnect en een paar dagen later ontmoette ik hem bij een concert van Yung Lean (zijn shows zijn trouwens echt ‘on point’). We waren gelijk goed met elkaar, de dag erna gingen we samen chillen en hadden we gelijk drie tunes gemaakt. Er was meteen een klik, het past goed bij elkaar. Ik voel hem en hij voelt mij. Alles verloopt meestal vloeiend.

Je bent ook onderdeel van het collectief: Slenterprise. Hoe is dat tot stand gekomen?

Sinds Flansosa 1 is dat begonnen. Door Flans leerde ik ook $KEER & BOO$ en de rest van de groep kennen. Later zat ik ook opeens bij 2K39 (een ander collectief), het is allemaal echt super snel gegaan. Eerst was ik niemand, ik hing af en toe met Rarri Jackson en ANBU, maar later vond ik wel dat ik daar ‘iemand’ was.

Heb je een favoriete cartoon of anime?

Ja, de Anime serie Initial D. Het gaat over een jongen die heel goed kan driften maar hij weet dat niet omdat hij altijd bezig is met tofu bezorgen voor zijn vader. Later maakt hij vrienden met allemaal drifters en is hij opeens de beste van iedereen.

En een favoriete film?

Scarface! Een echte klassieker. Ik kijk normaal niet echt veel films maar voor Scarface ga ik eens in de paar maanden wel zitten.

Als je een collaborative album mag maken met wie dan ook, voor wie zou je dan gaan?

Whitearmor, de producer van onder andere Bladee, ik vind hem echt een mastermind. Of eigenlijk liever Speaker Knockerz als hij nog zou leven. 

Je noemde zelf Bladee en Yung Lean al. Waarom inspireren deze mannen jou?

De eerste keer dat ik Yung Lean hoorde was denk ik het nummer Oreo Milkshake. Het voelde echt als een storing in mijn hoofd, als in ‘wow wat is dit!’. Daarna luisterde ik het nog drie keer en was ik gelijk verkocht. De eerste keer dat ik Bladee hoorde was op het nummer Nitevision (ook met Yung Lean), ik vond die hoek zo mooi. De teksten van Bladee voel ik ook echt.

Wat is je favoriete Monster Energy?

Louis Hamilton! Of nee, eigenlijk grape. Maar die is nu minder, hij was vroeger beter. Ik drink nu niet zo veel Monster meer want m’n hart begon echt tekeer te gaan. 

Wat is je favoriete kledingstuk van jezelf?

Alles van Ralph Lauren eigenlijk, dat kan je echt naar alle gelegenheden dragen én tijdloos. 

Dankjewel voor het interview. Heb je ten slotte nog aankomende projecten waar je wat over kan vertellen?

Mijn solotape (LimeWire personality) natuurlijk. Flans gaat binnenkort een nieuw project droppen waar ik ook aan heb meegewerkt. Verder ben ik ook nog met een andere EP bezig waar ik nog niet zo veel over kan zeggen en het 2K39 project komt er ook aan. Ik ben sowieso bezig met meer, ik ga altijd door en ik heb ook nog veel ideeën liggen.